Апробаційні ознаки: Тип еритросперму. Вегетаційний період 260-275 днів. Період яровізації 20 днів. Колонія ультра рання, доспівання раннє Колос: Великий, середній длін (10-12 см), середній щільності, на 10 см стержня 24 колиска. Форма колосу циліндричної. Вісковий наліт сильно виражений, при дозріванні колосок білий, не ламкий. Колоскова луска: Велика, яйцеподібна, нервова активність слабка. Зубець короткий, гострий, злегка зігнуть. Плечо вузенькі, скошене. Кіль сильно виражений до основи. Стебель: Підлога, товстий, міцний. Висота рослини 75-85 см. Габітус напів прямостоячий. Стебель зелений, при дозріванні білого кольору без опушення. Вісковий наліт сильно виражений. Лист: Зелений, великий. Вісковий наліт сильно виражений, пухлина відсутня. З осені, на початку купання листя світліші, більш довгі і більш розлогі, ніж у сортів шестипаливка.
Особливості сортів:
Універсальний, але має яскравий нахил інтенсивного використання. Сорт із лісозаготівельного типу розвитку. Сорт має високу стійкість до поляганію, що дозволяє витримувати 10-тонний урожай на перестої, без полегшення, висипання і проростання на корні. рекордсмен з ширини ареала промислового використання. до сухої та повітряної засухи, жаросоїк. Він має високу зимову стійкість і холодостійкість. Існує комплексна стійкість до всіх захворювань озімою пшениці, норма висіва: 4.5 - 5 млн. схожим насіння на 1 гектар (190-210 кг) в залежності від влагообеспеченості.
Характерні зерна:
Велика, маса 1000 зерен 55-60 грам. Форма насіння яйцеподібна, фарба червона, борознина середня, основа гола, хохлок середнього опуху; норма виселення: 4.5 - 5 мільйонів. Споріднених зерен на 1 гектар (190-210 кг) залежно від влагообеспеченості та термінів сіяння. Зерно містить 16% білка, 32% клейковини. Сила борошна 480 о. а обйман хліба 1170 см3, загальна оцінка хліба 9 балів.