Мікроелементи Fe, Cu, Mn, Zn знаходяться у хелатній формі (EDTA) та засвоюються рослиною на 90-95%. Мікродобрива покращують захисні властивості культур, їх стійкість до кліматичних особливостей і ураження хворобами.
МІКРОЕЛЕМЕНТИ В ХЕЛАТНІЙ ФОРМІ (EDTA)
Рослини засвоюють з ґрунту поживні речовини тільки в розчинній, рухомий і найбільш доступній для них формі. Тому загальний (валовий) вміст елементів живлення в ґрунті ще не визначає ефективність їх дії.
Компанія PARTNER™ пропонує мікроелементи Fe, Cu, Mn, Zn, що знаходяться у хелатній формі (EDTA) та засвоюються рослиною на 90-95%!
Хелатуючий агент EDTA міцно утримує іони мікроелементів в розчинному стані до моменту надходження в рослину, а потім вивільняє його, переводячи в біологічно доступну форму, і сам розпадається на хімічні сполуки, легко засвоювані рослинами.
Навіть незначні добавки мікродобрив можуть позитивно впливати на рослини, покращуючи захисні властивості культур, їх стійкість до кліматичних особливостей (засухо-, жаро- і холодостійкість), ураження хворобами. У рослин, які отримали своєчасне і повне забезпечення мікроелементами, активізуються обмінні процеси, відзначається підвищений вміст вуглеводів (крохмалю і цукрів), білків, накопичення вітамінів, жирів.
ОПИС ТОВАРУ:
СТУПІНЬ ХЕЛАТІЗАЦІІ 100%, ВМІСТ ЗАЛІЗА FE - 130 Г/КГЗалізо є мікроелементом, який засвоюється рослинами в найбільшій кількості та є функціональною складовою.
Залізо входить до складу ферментів, які беруть участь в утворенні хлорофілу, тому його недолік знижує інтенсивність процесів фотосинтезу в рослинах, викликаючи хлороз.
Симптоми нестачі заліза починаються з пожовтіння жилок листків. Такі симптоми схожі з нестачею магнію, так як обидва елементи грають важливу роль у виробництві хлорофілу. Але на відміну від магнію, симптоми дефіциту заліза починаються у молодого листя.
Найбільш виражена ознака хлорозу - світло-жовті, майже білі листя на молодих пагонах. При цьому старе листя довго залишаються зеленими, в той час як молоді жовтіють або біліють, а потім відмирають. Суцвіття розвиваються слабкими, дрібними. Крім того, при нестачі заліза в рослинах затримується синтез ростових речовин - ауксинів.
Чутливі до нестачі заліза: соя та зернові (особливо кукурудза), фруктові культури (яблуні, персики, вишні, слива, груша, персик, яблуні), ягідні культури (полуниця, малина, виноград), овочеві культури (томати, огірки, морква, картопля, капуста).
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | PARTNER |
Вид добрива | Мікродобриво |
Упаковка | |
Упаковка | Мішок |
Вага | 10 кг |