ХЕЛАТ БОРА — рідкий концентрований розчин на основі органічних поаборатів, призначений для застосування як екологічно чистого мікроудобрення, підживлення сільськогосподарських культур, чутливих до дефіциту бору (рапс, цукрова буряка, соняшник, виноград та ін.). Завдяки органічній формі, бор, що входить до складу мікроудобрення, добре засвоюється рослинами.
Склад (г/л): B(140 г/літр); N (60 г/літр). pH 7,5-8,0 Застосування мікроудобрення сприяє:Тип культури
Препарата, л/га
Робочий розчин л/га
Фаза оброблення
Цукрова буряк
1-3 л/га
200-300 л/га
У фазі 4-6 листя. Для збільшення цукристості. Перед змиканням тасьтев у міжряджання. Для запобігання та боротьбі з гнилім серцевиною.
Рапс (зимовий і яровий)
1-2 л/га
200-300 л/га
У фазі 4-5 листя. Для кращого розвитку коренів. Перед початком цвітіння. Для збільшення кількості квіток, поліпшення запилення, рівномірності дозрівання.
Соняшник
1-2 л/га
200-300 л/га
У фазі 4-5 листя. Для поліпшення запилення та збільшення росту насіння.
Виноград
1-2 л/га
500-800 л/га
Перед початком цвітіння. Для поліпшення цвітіння. Перед початком дозрівання ягід. Для запобігання хворобам, викликаним дефіцитом бору, посилення відтоку вуглевода з листя.
Овочеві культури
1-2 л/га
500-800 л/га
Перед цвітінням. Для поліпшення цвітіння й запилення. Через 10-14 днів після цвітіння. Для посилення плодоутворення. Осінню перед випаданням листя.
Плодові дерева
0,8-1 л/га
300-400 л/га
Починаючи з фази 3-4 справжнього листя з інтервалом не менш ніж 10-14 днів. Для поліпшення цвітіння й опилення, посилення плодоутворення.
Інші культури
0,8-1 л/га
0,8-1 л/га
У разі браку бору з інтервалом не менш ніж 10-14 днів.
Хвороби, пов'язані з вадою бору: гниль серцевини цукрової буряки, чорна плямистість цукрових буряків, побуріння серцевини брюки та кольоровий капусти, засихання верхівки льону, жовтизна верхівки люцерни, бура плямистість абрикосів, проковтування яблук.
Під час внесення бору спостерігається профілактика захворювань і одужання рослин. У рослинах до 90% бору пов'язано з клітинною стінкою. Бор покращує водний режим рослин, сприяє збільшенню вмісту пов'язаної води (наприклад, у зернових під час посушливих сезонів кількість порожніх колосок зменшується з 50% до 10-15%).
Бор покращує переміщення паросткових речовин і аскорбінової кислоти з листя в органи плодоносіння, що вказує на важливу роль бору в процесах формування репродуктивних органів: збільшення кількості квіток і поліпшення їх опилення та плодоносіння. Найбільше бора міститься в пилку. Він бере участь у кисневому харчуванні тканин і пересуванні вуглеводів із пластинки аркуша в інші частини рослини.
У разі дефіциту бору в рослині проявляються такі симптоми: швидке згасання активності меристематичних зон, ушкодження клітинних стінок, деструкція частини клітин і формування великих міжклітинників, порушення синтезу лігніну та накопичення розчинних фенольних сполук.
Упаковка | |
---|---|
Упаковка | Пластикова тара |
Об`єм | 10 л |