Має не тільки вищу врожайність, ніж сорт Шестопалівка, але й більш зимовий
Апробаційні ознаки: різновид еритропермум.
Вегетаційний період 263-275 днів.
Колонія та дозрівання раннє.
Колос: великий, довгий (12 -14 см).
Середньої щільності — на 10 см стрижня 24 колодки, циліндричний, білий, не ламкий.
Ості коротші за колосу, середню грубість, тонкі, забарвлення біле. Колоскова луска: овальна.
Зубець середній, гострий, злегка зігнутий.
Плече середнє, піднесене.
Кіль виражений до основи слабо.
Стебель: порожниста, середньої товщини, міцна.
Висота рослин 80-90 см. Зеленого, під час дозрівання білого кольору.
Форма щільна, прямостійка. Восковий наліт середньо виражений. Лист: зелений, проміжної величини. Восковий наліт добре виражений, опушення немає.
Характеристики зерна:
Велика, подовжена, яйцеподібна форма.
Фарбування червоне, борозенка середня, основа голе, хохлок добре опущений. сорт належить до групи сильних пшениць.
Зерно містить клейковини: 30-32%, білка: 14-15%. ІДК — 65 об.п.
Сила борошна 300-365 о.а.
Обсяг хліба: на 100 грамів борошна — 1150 см3. загальна оцінка хліба 9 балів.
Особливості сорту:
Магнітка належить до лісострепного екотипу, універсального використання має не тільки вищу врожайність, але й більш зимовий, ніж материнський сорт Шестопалка норма висіву: 4.5-5 млн. насихихих насіння на 1 гектар (190-210 кг) залежно від вологозабезпеченості та термінів сівання.