Наділений генетично закріпленими ознаками посухостійкості - 8 балів, стійкість до осипання - 9 балів, проростання на корені - 9 балів. Має добрі хлібопекарські якості - група А.
Пшениця озима Ахім
Оригінатор: Нордзаат Заатцухт ГмбХ & Ко. КГ (ЗААТЕН-УНІОН), Німеччина.
Сучасний топовий сорт компанії ЗААТЕН-УНІОН високоінтенсивної групи з відмінними адаптивними якостями.
Сорт формує рослини середньої висоти, однак вимагає регуляторів росту на високих агрофонах.
Забезпечує стабільно високий урожай за посушливих умов (у Німеччині був лідером по врожайності в спекотні 2017-2018 рр..).
ПЕРЕВАГИ
Один з кращих сортів Європи по стійкості до хвороб (увібрав в себе практично всі відомі гени стійкості до найбільш поширених патогенів).
Має відмінну стійкість до борошнистої роси - 8,5 балів, жовтої іржі - 8 балів.
Середньостійкий до фузаріозу колоса - 6 балів.
РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО вирощування
Сроки сева - от ранних до поздних (до 20 октября). Пригоден к поздней сева после сбора кукурузы и подсолнечника.
Регуляторы роста - только для выравнивания продуктивного стеблестоя.
Азотное питание - отлично реагирует на высокие дозы.
ЗОНЫ выращивания
Степь, Лесостепь, Полесье.
Характеристики семян
Вегетационный период, дней
270-280 дней
Норма посева на 1 га
3,0-3,5 млн нас/га
Потенциальная урожайность, ц/га
130-138 ц/га
Содержание белка, %
14,0-14,5%
Содержание клейковины, %
26,8-27,7%
Высота растений, см
75-80 см
Масса 1000 семян, г
42-45 г
Агрономические характеристики (баллы 1-9)
Засухоустойчивость
8
Стійкість до хвороб
8
Стійкість до вилягання
7
Холодостійкість
7
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Німеччина |
Культура | Пшениця |
Тип продукції | Посівний (насіння) |
Сезонність | Озима культура |