Журавка Одесська- пшениця озима
Рік реєстрації: 2011
• Тип колоси: охолоджений
• Група стиглих: середній
• Зимо-холодостійкість: висока
• Стійкість до посухи: висока
• Стійкість до суперечок: висока
• Стійкість до сну.
• Стійкість до хвороб: середня
• По якості зерна: сильна
Докладний опис:
У Національній Реестрі сортів у Україні з 2011 р., Рекомендується вирощувати в степових і лісових зонах країни.
Хозові та біологічні характеристики:
Універсальний тип вирощування на різних агрофонах.
Високопровідний. За роки державного сорто випробування (202010 р.) Забезпечив врожайність в середньому 7,62 т / га, що на 0,58 т / га (7,2%) вище національних стандартів. Відрізняється високою продуктивною кущистістю (720-810 продуктивних стебел на 1 м2). Колос середнього розміру, добре зернистість (46-58 зерна у колосі);
Середній, вегетаційний період 276-283 днів;
Середній (12- 107 см). Стійкість до поляганії (7-8 балів), висипання (7-8 балів), проростання зерна на корні (7-8 балів);
"Журня Одесська" - Пшениця сплачує пшениця вище- морозо-, зимовостійкість (8-9 балів), надзвичайно висока посуха (9 балів), має ксероморфічні структури;
Поривна стійкість до мурошнистої роси (5-6 балів), бурої іржаві (4-5 балів).
Якість зерна: належить до групи екстрасильної пшениці. Вміст білка 13,4-13,8%, сирої клейковини 29,5-34,6%, сила борошна 380-420 в. А., об'єм хліба з 100 г борошна 1460-1480 см3, загальна оцінка хліба 4,6 - 4,8 бала.
Апробаційні ознаки: тип еритросперму, колосок білий, остистий, пірамідальна форма, середній (9,6-10,2 см), середня щільність (21-23 члеників на 10 см стержня). Колоскова луска вовальна, середніх розмірів (длин без зубця 8,5 мм, ширина 4,0 мм), нервова активність виявляється слабкою. Зубець колоскової лусочки прямий, короткий (1,8-2,1 мм). Плече колосковою лускою прямої, шириною 0,6-0,7 мм. Кіль слабо виражений. Зернука червоної, середньої величини (длін 6,6-7,3 мм, ширина 3,2-3,7 мм, відношення довжини до ширини 2,1), борозни зерновки неглибокого, коротка.
Агротехнічні вимоги: щоб надати високому генетичному потенціалу врожайності та якості зерна сорту, слід розміщувати на кращих попередниках і вирощувати за інтенсивною технологією.
Особливості сортів: вдало поєднує високу продуктивність, чудові показники якості зерна і стійкість до екстремальних умов посухи.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Культура | Пшениця |
Тип продукції | Посівний (насіння) |
Сезонність | Озима культура |