Кошик
18 відгуків

Цинк 140

178 ₴/л

Показати оптові ціни
  • В наявності
  • Оптом і в роздріб
+380 (50) 406-23-02
  • +380 (67) 682-24-02
Цинк 140Цинк 140
178 ₴/л
В наявності
+380 (50) 406-23-02
  • +380 (67) 682-24-02
Цинк 140
Опис
Характеристики
Інформація для замовлення

ZINC 140 (ЦИНК 140) повністю водорозчинний коректор живлення, який містить у собі Хелат Цинку (Zn), з'єднання Калію (К) і Фосфора (P) у легкодоступній для рослин формі, впливає на окисно-відновні процеси, синтез і вміст вуглеводів, фосфоліпідів, органічних кислот, фенолів. Препарат якісно бере участь у синтезі гормону росту ауксину та збільшує вміст аскорбінової кислоти, сухої речовини та хлорофілу. Культури особливо чутливі до дефіциту Цинка (Zn): кукурудза, льон, виноград, овочеві та плодові культури, соя та інші.

Макроелементи — це елементи живлення, які рослина засвоює у великій кількості. Вони беруть безпосередню участь в утворенні органічних і неорганічних сполук рослини, які становлять основну масу сухої речовини. Більшою частиною вони представлені в клітинах іонами. Також вони важливі для фізіологічних процесів, як-от: дихання, фотосинтезу, підтримання осмотичного тиску.

Азот — як основа життя є частиною багатьох органічних сполук — амінокислот, амідів і білків, нуклеїнових кислот і їхніх похідних, алкалоїдів, хлорофілу, регуляторів росту, ферментів тощо. Оптимальне азотне харчування культури дає змогу максимально реалізувати її потенціал і отримати високоякісну продукцію.

Фосфор — входить до складу нуклеїнових кислот, нуклеопротеїдів, фосфатидів, сахарозфатів, фітину та лецитину, тобто сполук, що відповідають за спадковість і перенесення генетичної інформації, беруть участь у процесах дихання, біосинтезі складних вуглеводів і в протіканні фотосинтезу. Цей елемент є складовою частиною багатьох макроергічних сполук, як-от АТФ, АДФ і АМФ, які є джерелами енергії в рослинному організмі. Цей елемент мало впливає на накопичення білка в рослинах. Одночасно достатнє фосфорне харчування підвищує частку генеративних органів у загальній біомасі врожаю, збільшує вміст крохмалю в продукції та цукру в коренеплодах, фруктах і овочах. Водночас поліпшується якість волокна в лужних культурах. Дефіцит фосфору призводить до відстоювання рослин у рості та уповільнення процесу отогенезу.

Калій - не входить до складу органічних сполук рослин. Цей елемент у іонній формі контролюється в цитоплазмі та вакуолей, якого немає в ядрі. До 20% калію утримується в клітинах в обмінно-поглинаному стані колоїдами цитоплазми, до 1% — неодмінно поглинають мітохондрії, а основна частина (80%) є в клітинному соку та легко вимивається водою. Калій впливає на гідратацію колоїдів цитоплазми, що допомагає краще утримувати воду та переносити спеку, підвищує зимо- та морозостійкість рослин, а також їхню стійкість до грибкових і вірусних захворювань. Калій підсилює синтез високомолекулярних вуглеводів (целюлози, геміцюлози, пектинових речовин, ксиланинів), що сприяє потовщенню клітинних стінок соломини злаків і підвищенню стійкості до полірування, а в конопель і льоні — покращує якість волокна. Під впливом калію посилюється накопичення крохмалю в полуницях картоплі, сахарози в коренеплодах буряків і цукрів у плодах і овочах. Дефіцит калію порушує метаболізм у рослинах; послаблюється діяльність деяких ферментів, гіршає вуглеводно-білковий обмін, збільшуються втрати цукрів на дихання, що зумовлює утворення щуплого зерна, зниження проростання і життєдіяльності насіння. Недостатнє калійне харчування призводить до збільшення грибкових захворювань і погіршення легкості. У разі хронічного калійного голодування припиняється ріст стебел і міждоузлій, затримується дозрівання зерна та плодів.

Сера – — це основний елемент для збільшення вмісту білків і жирів у сільськогосподарських культурах. Входить до складу білків (амінокислот — метіоніну, цистину та його похідної цистеїну), вітамінів (тіаміну В1 і біотину Н) бере участь у формуванні більшості ферментів, олій, відіграє важливу роль в окисно-відновних реакціях культур. Покращує засвоєння сполук азоту культурами, запобігає утворенню небілкових форм азотистих сполук (нітратів, нітритів та ін.) у товарній продукції, чим і забезпечує її високу екологічність.

Мікроелементи беруть участь у всіх життєво важливих процесах, як-от фотосинтезу, дихання, окисно-відновні процеси, ферментативна діяльність, нуклеїновий і білковий обмін, синтез вітамінів, речовин росту, крім того, регулюють стан протоплазми, надходження іонів тощо. Їх використання в рослинності дає можливість підвищувати врожайність рослин і покращувати якість врожаю завдяки підвищенню вмісту білків, вуглеводів, жирів, вітамінів, мінеральних елементів, поліпшенню якості силосної маси, що має важливе значення в харчуванні тварин.

Водночас мікроелементи проявляють себе як активатори, що пришвидшують біохімічні та фізіологічні процеси, або як регулятори окисно-відновних процесів, тобто є складником або активатором низки ферментів. За оптимального забезпечення мікроелементами рослини краще поглинають із ґрунту інші корисні речовини.

Бор — посилює ріст пилцевих трубочок і проростання пилку, збільшуючи кількість насіння та плодів, покращує вуглеводний обмін і бере участь у білковому та нуклеїновому синтезі. Вважається, що основна фізіологічна роль бору — це регулювання кількості ауксину та фенольних сполук. У разі його дефіциту порушується весь цикл обміну вуглеводів, формування репродуктивних органів, запилення та плодоношення. Дефіцит бору стимулює інтенсивний розвиток хвороб: парші картоплі, гнилі серцевини та сухі гнилі біля коренеплодів, кореневої гнилі капусти, засихання верхівок тюлюну, дуплистості турнепса, відмирання точки росту соняшнику.

Марганець — активує понад 35 ферментів, бере участь у фотосинтезу (фотопродукції кисню в хлоропластах) і синтезі вітамінів С, В, Е, сприяє збільшенню вмісту цукрів і їх відтоку з листя, прискорює ріст рослин і дозрівання насіння.

Мідь — разом із марганцем входить до складу ферментів, які відіграють важливу роль в окисно-відновних процесах. Вони покращують інтенсивність фотосинтезу, сприяють утворенню хлорофілу, позитивно впливають на вуглеводний і азотний обміни, підвищують стійкість рослин проти грибних і бактеріальних захворювань. Під впливом міді збільшується вміст білка в зерні, цукру — у коренеплодах, жиру — у зерні олійних культур.

Цинк в рослинах активує дію ферментів, входить до складу ферментативних систем, що беруть участь у диханні, синтезі білків і ауксинів, підвищує тепло —, густо- і холодостійкість рослин, відіграє важливу роль у регулюванні процесів росту. Достатня забезпеченість рослин Бором підвищує інтенсивність фотосинтезу, покращує вуглеводний і білковий обмін, активує діяльність ферментів, сприятливо впливає на процеси поділу клітин.

Молибден - є незамінним метал-компонентом багатьох ферментів. Він бере участь у вуглеводному, азотному та фосфорному обмінах, синтезі вітамінів і хлорофілу, підвищує інтенсивність фотосинтезу, входить до складу ферменту нітратрідуктази, за участю якого в рослинах відбувається відновлення нітратів до аміаку.

Кобальт - сприятливо впливає на перебіг багатьох фізіологічних процесів, що відбуваються у рослинах. Сприяє фіксації молекулярного азоту бобовими культурами. У рослинах кобальту міститься від 0,01 до 0,6 мг/кг сухої речовини. Кобальт підвищує активність ферментів, сприяє нормальному обміну речовин у рослинах, збільшується вміст хлорофілу, аскорбінової кислоти та білка, підвищує сухостійкість рослин. Найбільше його концентрується в генеративних органах, а також у бульбашках бобових культур.

Нікель — необхідний мікроелемент для рослин. У вищих рослин нікель входить до складу ферменту уреази, який здійснює реакцію розкладання сечовини до аміаку та вуглекислого газу. Показано, що в рослинах, забезпечених нікелем, активність уреази вища та, відповідно, нижче вміст сечовини, порівнюючи з необтяженими ним рослинами. Нікель активує низку ферментів, зокрема — нітратредуктазу, гідрогеназу та інші, чинить стабілізувальний вплив на структуру рибосом, бере участь у переміщенні азоту та забезпеченні ним рослинних тканин.

Зараз особливу актуальність набуває застосування в сільськогосподарському виробництві позакореневого харчування з використанням нових високоефективних добрив, де мікроелементи містяться в хелатних формах (органічна форма, у якій мікроелемент (переважно метал) є у зв'язку з хелатувальним агентом ( переважно органічною кислотою).

Хелати (Chelate — клешня) — — це натуральні або синтетичні внутрішньокомплексні сполуки, які роблять мікроелементи легкодоступними для рослин. У цих металоорганічних комплексах хелатувальний агент міцно утримує іон металу в розчиненому стані хелатного кільця до моменту потрапляння його в рослину.

Ці комплексні сполуки мають цілу низку переваг, й одну з основних з них — це легкодоступність мікроелементів для рослини, тобто поліпшення їхньої засвоюваності (до 96%).

КОМПЛЕКСНІ ХЕЛАТИВНІ МІКРОУДОСУВАННЯ

Інноваційні, натуральні, внутрішньокомплексні хелатні сполуки 3-го покоління, що має у своєму складі ідеально збалансований спектр макро, мікро, мезо елементів в активній формі, необхідних для поліпшення росту та розвитку рослин. Застосовується для оброблення посівного матеріалу, позакореневого та кореневого живлення.

MICRO FIELD CHELATE — універсальне комплексне мікродобриво з амінокислотами для польових культур

MICRO HORTI CHELATE — універсальне комплексне мікродобриво з амінокислотами для овочевих і плодово-ягідних культур.

MICRO DECO CHELATE — універсальне комплексне мікродобрювання з амінокислотами для декоративних культур.

ЗОРНОВНІ CHELATE — спеціальне комплексне мікродобрювання для зернових колосових культур.

КУКУРУЗА CHELATE — спеціальне комплексне мікроприладдя для кукурудзи.

МАСЛИЧНІ CHELATE — спеціальне комплексне мікроприладдя для олійних культур. Комплексне позакореневе живлення.

БОБЛИВІ CHELATE спеціальне комплексне мікроприладдя для бобових культур. Комплексне позакореневе живлення.

ОВОЖНІ CHELATE — спеціальне комплексне мікроприладдя для овочевих культур. Комплексне позакореневе живлення.

 

КОРЕКТОРИ ПИТАНИЯ (МОНОХЕЛАТЫ)

Це прекрасний інструмент у рослинності, який оцінять професіонали. Лінійка цих препаратів відкриває величезне поле можливостей у сфері комбінування елементів живлення як у польових умовах, так і в крапельному орітті ( гідропоніці).

Однією з головних переваг монохелатів є їх стійкість і доступність майже на всіх типах ґрунтів (вони не залежно від pH ґрунтового розчину), а також вони добре себе зарекомендували як профілактичний засіб для запобігання захворювань і фізіологічних стресів рослин

BORON 140 COMPLEX (БОР 140) — В-140, N-60, Mo-0.05, OK pH 9 — Коректор живлення. Регулює синтез вуглеводів, нуклеїнових кислот, забезпечує поділ клітин, ріст вегетативних органів і кореневої системи.

ZINC 80 CHELATE (ЦИНК 80) — Zn-140, P2O5-140, K2O-90, ОЕТФ — Коректор живлення. Якісно бере участь у синтезі гормону росту ауксину та збільшує вміст аскорбінової кислоти, сухої речовини та хлорофілу.

IRON 30 CHELATE (ЖЕЛЕЗО 30) — Fe-30, P 2O 5-33, ОЕТФ — Коректор живлення. Має чималий вплив на профілактику та боротьбу з хлорозом, активно впливає на обмін речовин, регулює процеси окиснення та відновлення складних органічних сполук.

MOLYBDENUM 37 CHELATE (МОЛИБДЕН 37) — Mo-35, K2 O-70, P2 O5 -62, ОК, ОЕТФ/ЛК — Коректор живлення. Бере участь у синтезі амінокислот і білків, регулює процес транспірації азоту в рослині.

SULFUR 200 COMPLEX (СЕРА 200) — SO3-200, N-100, Mn-0.8, Fe-1, Cu-0.5, Zn-0.5, B-1, Mo-0.1, Co-0.1, Ni-0.001, OK, ЕДТА, ПАР — Коректор живлення. Регулює синтез вуглеводів і білкового обміну, які неабияк покращують фотосинтезу, інтенсивність дихання рослин, розвиток і будову клітинних стінок, що впливають на міцність і здатність протидіяти впливу негативних чинників.

COPPER 65 CHELATE (МЕДЬ 65) — Cu-64, SO3-80, N-50, ОК, ЛК — Коректор живлення. Регулює синтез вуглеводів і білкового обміну, які неабияк покращують фотосинтезу, інтенсивність дихання рослин, розвиток і будову клітинних стінок, що впливають на міцність і здатність протидіяти впливу негативних чинників.

MANGANESE 55 CHELATE (МАРГАН престиж 55) — Mn-55, SO3-80, N-50, ОК, ЛК — Коректор живлення. Підвищує активність багатьох ферментів, які беруть участь у фотосинтезу, диханні, відновленні нітратів, нітритів і гідроксиломіну.

КОМПЛЕКСНІ МАКРОУДОБУВАННЯ

Це натуральні внутрішньокомплексні сполуки, які є зручним і практичним інструментом для створення основи харчування рослин під час крапельного зрошення й позакореневих підживлень. Висока концентрація та максимальний рівень засвоєння цільових елементів харчування з препарату досягається повною водорозчинністю і високою чистотою добрива. Склад підібраний із розрахунком потенційної сумісності з максимальним асортиментом агрохімічних препаратів.

Комплексні макродобрення — дуже зручні для листового підживлення завдяки низькому значенню електропровідності. Ризик опіку та скручування листя для листового підживлення неможливий, що дає змогу обприскувати за високих концентрацій, а стабільність pH збільшує рухливість мікроелементів у ґрунті. Комплексні макроприлади також стабілізують бакову суміш і збільшують ефективність обприскування пестицидами.

MACRO + Ca (12-0-6-2) BIO COMPLEX- Комплексне основне живлення. Запобігає дефіциту кальцію.

MACRO + Me (30-0-0-3) BIO COMPLEX — Основне харчування. впливає на ріст і розвиток вегетативної маси.

MACRO (0-10-5) BIO COMPLEX — Основне харчування. впливає на ріст і розвиток кореневої системи.MACRO (10-10-10) BIO COMPLEX— Комплексне основне живлення. впливає на ріст і розвиток вегетативної маси.

MACRO (5-15-15) BIO COMPLEX - Комплексне основне живлення. Підвищує зимостійкість, дозрівання, якість продукції.

MAСRO (2-0-36) CHELATE — Основне харчування. Підвищує стійкість рослин до стрес-факторів.


ПЕРЕВАГИ І СПЕЦІФІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ

  • Унікальною формулою мікроелементів, органічних кислот, амінокислот, фізіологічно активних сполук,вітамінів і фітогормонів
  • швидкістю увімкнення елементів живлення у фізіологічні процеси та реакції,
  • ПАРа зволожувачем (адьювантом) і волого утримувальним агентом,
  • високим рівнем хелатування (100%), де хелатувальний агент — ОЕТФ
  • Хелатувальний агент (ОЕДФ) міцно утримує іон металу в розчинному стані хелатного кільця до моменту потрапляння його в рослину.
  • Добрива 100% розчинні у воді, з оптимальними показниками pH у робочих розчинах. Вони стійкі та доступні на всіх типах ґрунтів (обмеження за pH ґрунтового розчину немає).
  • Всі ці параметри дають ефективну можливість фізіологічно активним елементам проникати в карту рослини та створювати сприятливі чинники для росту та розвитку культури.
  • Висока швидкість вмикання елементів живлення як хелатні з'єднання у фізіологічні процеси та реакції, щодо неорганічних солей (сульфатів)
  • Дослідження довели, що ефективність комплексних хелатних мікроприладів уп'ятеро вища за сульфатів. Відсоток засвоєння рослиною сульфатів становить 20-30%, тоді як хелатів — від 95 до 98%. (Коефіцієнт рентабельності зростає в 5-8 разів.)
  • Збільшена кількість солей металів (сульфатів) є токсичним для рослин. Перевищення норм внесення сульфатів призводить до опіків листя в місцях прямого контакту. А ось хелати не токсичні ні для рослинного, ні для тваринного світу, так само, як і для людей.
  • Рослини здатні засвоювати мікроелементи, які містяться тільки в біологічно активній водорозчинній (рухомій) формі. Найпростішим способом отримання мікроелементу в біологічно активній формі є використання комплексних хелатних мікроудобрень і монохелатних ( кореневе харчування).Дефіцит у харчуванні рослини будь-якого мікроелемента часто пов'язаний із його біологічно неактивною або недоступною для рослин формою. Оскільки ця нерухома форма може бути використана тільки з урахуванням багатьох чинників протікання складних біохімічних процесів у ґрунті, на кшталт добрив, методу внесення, вологості, pH-формалу, температури та перехресних реакцій солей мікроелементів.
  • Хелатні сполуки стійкі та доступні на всіх типах ґрунтів, на відміну від сульфатів, вони не вступають у реакцію з ґрунтовим розчином і не перетворюються на недоступні для рослин сполуки.
  • Ефективність хелатних комплексів і їх важливість для певних культур на різних етапах росту рослин не однакова. Наприклад, комплексні хелатні мікродобрення для овочів особливо ефективні на початкових етапах росту та розвитку. Це пов'язано з тим, що транспірація на цій стадії розвитку недостатня, відбувається повільне оновлення розчину в кореневій зоні. Хелатні комплекси успішно розв'язують і цю проблему.
  • Комплексні хелатні мікродобрення доцільно використовувати не тільки у відкритому, а й закритому ґрунті, особливо — у теплочному господарстві, оскільки, крім описаних вище переваг, вони покращують зав'язуваність плодів і збільшують урожай ранніх овочів.
  • Крім того, їх рекомендується використовувати як профілактичний засіб для запобігання захворюванням і фізіологічним стресам рослин.

 

 

РЕЗУЛЬТАТ ЗАСТОСУВАННЯ

  • Підвищує енергію проростання посівного матеріалу, ріст вегетативної маси та кореневої системи, стійкість до несприятливих зовнішніх чинників;
  • У такий спосіб вдається уникнути іммобілізації поживних речовин, що має місце в разі їхнього внесення в ґрунт унаслідок біологічного поглинання або хімічної преципації;
  • Його можна проводити під час звуження міжряджень і навіть у разі суцільного посіву;
  • Можна використовувати як альтернативу ґрунтовому добриву в разі пересушеного поверхневого шару, а також на засолених, холодних, затоплених водою ґрунтах, тобто в тих випадках, коли проводити кореневе підживлення доцільно;
  • Дає можливість рівномірно розподіляти малі кількості поживних речовин, тому добре підходить для підживлення рослин мікроелементами, підвищує ефективність засвоєння поживних речовин;
  • Підвищує коефіцієнт корисної дії добрив;
  • Дає змогу проводити суто диференціальне харчування рослин у різні фази їх розвитку та в такий спосіб керувати процесом формування врожаю, збільшує кількість зав'язок, плодів і терміни цвітіння;
  • Рослини реагують на таке підживлення набагато швидше, ніж на кореневу. Підвищує коефіцієнт корисної дії добрив;
  • Покращує якісні та кількісні характеристики врожаю, зокрема знижує кількість нітратів у плодах.

 

Склад, г/л:

Цинк (Zn)

140

Калій (К2О)

90

Фосфор(P2O5)

140

Агротехнічні показники:

 

Щільність, г/л

1200

Ступінь хелатування

100%

рН

8

pH робочого розчину

7

Розчинність у воді

100%

Хелатальний агент

ОЕДФ

Об'єм паковання

1л*

10л

Позакореневе внесення (Підживлення, спільно з добривами та СЗР):

0,5 л/100 л води

0,5 л/100 л води

Корневе внесення

0,5 л/100 л води

0,5 л/100 л води

Крапельне внесення

0,2 л/1000 л води

0,2 л/1000 л води


Загальні рекомендації щодо культур:

Культура

Фаза розвитку

л. препарату на 100 л. робочого розчину

Зернові культури

Кухіння

0,5

Вихід у трубку

Кукуруза

4-6 аркушів

0,75

6-8 аркушів

Гречана

Вітровість

0,5

Рапс

Вітровість

0,5

Бутонізація

Соняшник

4-6 пари листя

0,5

Бутонізація

Бобові культури

5-6 аркушів

0,5

Бутонізація

Цукрова та столова буряк

4-8 листов

0,5

Змикання в рядах

Картопля

Вітровість

0,5

Бутонізація

Норма використання робочого розчину:

польові: 200-250 л / га,

плодово-ягідні, овочеві культури: 300-500 л / га,

сади, виноградники: 500-800 л / га.

* Об'єм кришки каністри 25 мл

 

Рекомендується застосовувати як окремо, так і в одній баковій суміші з макро- та мікроприладами, гуміновими добривами та біофунгіцидами ТМ «LEAF FORTE» ®.

 

Основні атрибути
Країна виробникУкраїна
Упаковка
УпаковкаПластикова тара
Об`єм10 л
Користувальницькі характеристики
ВиробникLEAF FORTE
  • Ціна: 178 ₴/л

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner