ZINC 140 (ЦИНК 140) повністю водорозчинний коректор живлення, який містить у собі Хелат Цинку (Zn), з'єднання Калію (К) і Фосфора (P) у легкодоступній для рослин формі, впливає на окисно-відновні процеси, синтез і вміст вуглеводів, фосфоліпідів, органічних кислот, фенолів. Препарат якісно бере участь у синтезі гормону росту ауксину та збільшує вміст аскорбінової кислоти, сухої речовини та хлорофілу. Культури особливо чутливі до дефіциту Цинка (Zn): кукурудза, льон, виноград, овочеві та плодові культури, соя та інші.
Макроелементи — це елементи живлення, які рослина засвоює у великій кількості. Вони беруть безпосередню участь в утворенні органічних і неорганічних сполук рослини, які становлять основну масу сухої речовини. Більшою частиною вони представлені в клітинах іонами. Також вони важливі для фізіологічних процесів, як-от: дихання, фотосинтезу, підтримання осмотичного тиску.
Азот — як основа життя є частиною багатьох органічних сполук — амінокислот, амідів і білків, нуклеїнових кислот і їхніх похідних, алкалоїдів, хлорофілу, регуляторів росту, ферментів тощо. Оптимальне азотне харчування культури дає змогу максимально реалізувати її потенціал і отримати високоякісну продукцію.
Фосфор — входить до складу нуклеїнових кислот, нуклеопротеїдів, фосфатидів, сахарозфатів, фітину та лецитину, тобто сполук, що відповідають за спадковість і перенесення генетичної інформації, беруть участь у процесах дихання, біосинтезі складних вуглеводів і в протіканні фотосинтезу. Цей елемент є складовою частиною багатьох макроергічних сполук, як-от АТФ, АДФ і АМФ, які є джерелами енергії в рослинному організмі. Цей елемент мало впливає на накопичення білка в рослинах. Одночасно достатнє фосфорне харчування підвищує частку генеративних органів у загальній біомасі врожаю, збільшує вміст крохмалю в продукції та цукру в коренеплодах, фруктах і овочах. Водночас поліпшується якість волокна в лужних культурах. Дефіцит фосфору призводить до відстоювання рослин у рості та уповільнення процесу отогенезу.
Калій - не входить до складу органічних сполук рослин. Цей елемент у іонній формі контролюється в цитоплазмі та вакуолей, якого немає в ядрі. До 20% калію утримується в клітинах в обмінно-поглинаному стані колоїдами цитоплазми, до 1% — неодмінно поглинають мітохондрії, а основна частина (80%) є в клітинному соку та легко вимивається водою. Калій впливає на гідратацію колоїдів цитоплазми, що допомагає краще утримувати воду та переносити спеку, підвищує зимо- та морозостійкість рослин, а також їхню стійкість до грибкових і вірусних захворювань. Калій підсилює синтез високомолекулярних вуглеводів (целюлози, геміцюлози, пектинових речовин, ксиланинів), що сприяє потовщенню клітинних стінок соломини злаків і підвищенню стійкості до полірування, а в конопель і льоні — покращує якість волокна. Під впливом калію посилюється накопичення крохмалю в полуницях картоплі, сахарози в коренеплодах буряків і цукрів у плодах і овочах. Дефіцит калію порушує метаболізм у рослинах; послаблюється діяльність деяких ферментів, гіршає вуглеводно-білковий обмін, збільшуються втрати цукрів на дихання, що зумовлює утворення щуплого зерна, зниження проростання і життєдіяльності насіння. Недостатнє калійне харчування призводить до збільшення грибкових захворювань і погіршення легкості. У разі хронічного калійного голодування припиняється ріст стебел і міждоузлій, затримується дозрівання зерна та плодів.
Сера – — це основний елемент для збільшення вмісту білків і жирів у сільськогосподарських культурах. Входить до складу білків (амінокислот — метіоніну, цистину та його похідної цистеїну), вітамінів (тіаміну В1 і біотину Н) бере участь у формуванні більшості ферментів, олій, відіграє важливу роль в окисно-відновних реакціях культур. Покращує засвоєння сполук азоту культурами, запобігає утворенню небілкових форм азотистих сполук (нітратів, нітритів та ін.) у товарній продукції, чим і забезпечує її високу екологічність.
Мікроелементи беруть участь у всіх життєво важливих процесах, як-от фотосинтезу, дихання, окисно-відновні процеси, ферментативна діяльність, нуклеїновий і білковий обмін, синтез вітамінів, речовин росту, крім того, регулюють стан протоплазми, надходження іонів тощо. Їх використання в рослинності дає можливість підвищувати врожайність рослин і покращувати якість врожаю завдяки підвищенню вмісту білків, вуглеводів, жирів, вітамінів, мінеральних елементів, поліпшенню якості силосної маси, що має важливе значення в харчуванні тварин.
Водночас мікроелементи проявляють себе як активатори, що пришвидшують біохімічні та фізіологічні процеси, або як регулятори окисно-відновних процесів, тобто є складником або активатором низки ферментів. За оптимального забезпечення мікроелементами рослини краще поглинають із ґрунту інші корисні речовини.
Бор — посилює ріст пилцевих трубочок і проростання пилку, збільшуючи кількість насіння та плодів, покращує вуглеводний обмін і бере участь у білковому та нуклеїновому синтезі. Вважається, що основна фізіологічна роль бору — це регулювання кількості ауксину та фенольних сполук. У разі його дефіциту порушується весь цикл обміну вуглеводів, формування репродуктивних органів, запилення та плодоношення. Дефіцит бору стимулює інтенсивний розвиток хвороб: парші картоплі, гнилі серцевини та сухі гнилі біля коренеплодів, кореневої гнилі капусти, засихання верхівок тюлюну, дуплистості турнепса, відмирання точки росту соняшнику.
Марганець — активує понад 35 ферментів, бере участь у фотосинтезу (фотопродукції кисню в хлоропластах) і синтезі вітамінів С, В, Е, сприяє збільшенню вмісту цукрів і їх відтоку з листя, прискорює ріст рослин і дозрівання насіння.
Мідь — разом із марганцем входить до складу ферментів, які відіграють важливу роль в окисно-відновних процесах. Вони покращують інтенсивність фотосинтезу, сприяють утворенню хлорофілу, позитивно впливають на вуглеводний і азотний обміни, підвищують стійкість рослин проти грибних і бактеріальних захворювань. Під впливом міді збільшується вміст білка в зерні, цукру — у коренеплодах, жиру — у зерні олійних культур.
Цинк в рослинах активує дію ферментів, входить до складу ферментативних систем, що беруть участь у диханні, синтезі білків і ауксинів, підвищує тепло —, густо- і холодостійкість рослин, відіграє важливу роль у регулюванні процесів росту. Достатня забезпеченість рослин Бором підвищує інтенсивність фотосинтезу, покращує вуглеводний і білковий обмін, активує діяльність ферментів, сприятливо впливає на процеси поділу клітин.
Молибден - є незамінним метал-компонентом багатьох ферментів. Він бере участь у вуглеводному, азотному та фосфорному обмінах, синтезі вітамінів і хлорофілу, підвищує інтенсивність фотосинтезу, входить до складу ферменту нітратрідуктази, за участю якого в рослинах відбувається відновлення нітратів до аміаку.
Кобальт - сприятливо впливає на перебіг багатьох фізіологічних процесів, що відбуваються у рослинах. Сприяє фіксації молекулярного азоту бобовими культурами. У рослинах кобальту міститься від 0,01 до 0,6 мг/кг сухої речовини. Кобальт підвищує активність ферментів, сприяє нормальному обміну речовин у рослинах, збільшується вміст хлорофілу, аскорбінової кислоти та білка, підвищує сухостійкість рослин. Найбільше його концентрується в генеративних органах, а також у бульбашках бобових культур.
Нікель — необхідний мікроелемент для рослин. У вищих рослин нікель входить до складу ферменту уреази, який здійснює реакцію розкладання сечовини до аміаку та вуглекислого газу. Показано, що в рослинах, забезпечених нікелем, активність уреази вища та, відповідно, нижче вміст сечовини, порівнюючи з необтяженими ним рослинами. Нікель активує низку ферментів, зокрема — нітратредуктазу, гідрогеназу та інші, чинить стабілізувальний вплив на структуру рибосом, бере участь у переміщенні азоту та забезпеченні ним рослинних тканин.
Зараз особливу актуальність набуває застосування в сільськогосподарському виробництві позакореневого харчування з використанням нових високоефективних добрив, де мікроелементи містяться в хелатних формах (органічна форма, у якій мікроелемент (переважно метал) є у зв'язку з хелатувальним агентом ( переважно органічною кислотою).
Хелати (Chelate — клешня) — — це натуральні або синтетичні внутрішньокомплексні сполуки, які роблять мікроелементи легкодоступними для рослин. У цих металоорганічних комплексах хелатувальний агент міцно утримує іон металу в розчиненому стані хелатного кільця до моменту потрапляння його в рослину.
Ці комплексні сполуки мають цілу низку переваг, й одну з основних з них — це легкодоступність мікроелементів для рослини, тобто поліпшення їхньої засвоюваності (до 96%).
КОМПЛЕКСНІ ХЕЛАТИВНІ МІКРОУДОСУВАННЯ
Інноваційні, натуральні, внутрішньокомплексні хелатні сполуки 3-го покоління, що має у своєму складі ідеально збалансований спектр макро, мікро, мезо елементів в активній формі, необхідних для поліпшення росту та розвитку рослин. Застосовується для оброблення посівного матеріалу, позакореневого та кореневого живлення.
MICRO FIELD CHELATE — універсальне комплексне мікродобриво з амінокислотами для польових культур
MICRO HORTI CHELATE — універсальне комплексне мікродобриво з амінокислотами для овочевих і плодово-ягідних культур.
MICRO DECO CHELATE — універсальне комплексне мікродобрювання з амінокислотами для декоративних культур.
ЗОРНОВНІ CHELATE — спеціальне комплексне мікродобрювання для зернових колосових культур.
КУКУРУЗА CHELATE — спеціальне комплексне мікроприладдя для кукурудзи.
МАСЛИЧНІ CHELATE — спеціальне комплексне мікроприладдя для олійних культур. Комплексне позакореневе живлення.
БОБЛИВІ CHELATE - спеціальне комплексне мікроприладдя для бобових культур. Комплексне позакореневе живлення.
ОВОЖНІ CHELATE — спеціальне комплексне мікроприладдя для овочевих культур. Комплексне позакореневе живлення.
КОРЕКТОРИ ПИТАНИЯ (МОНОХЕЛАТЫ)
Це прекрасний інструмент у рослинності, який оцінять професіонали. Лінійка цих препаратів відкриває величезне поле можливостей у сфері комбінування елементів живлення як у польових умовах, так і в крапельному орітті ( гідропоніці).
Однією з головних переваг монохелатів є їх стійкість і доступність майже на всіх типах ґрунтів (вони не залежно від pH ґрунтового розчину), а також вони добре себе зарекомендували як профілактичний засіб для запобігання захворювань і фізіологічних стресів рослин
BORON 140 COMPLEX (БОР 140) — В-140, N-60, Mo-0.05, OK pH 9 — Коректор живлення. Регулює синтез вуглеводів, нуклеїнових кислот, забезпечує поділ клітин, ріст вегетативних органів і кореневої системи.
ZINC 80 CHELATE (ЦИНК 80) — Zn-140, P2O5-140, K2O-90, ОЕТФ — Коректор живлення. Якісно бере участь у синтезі гормону росту ауксину та збільшує вміст аскорбінової кислоти, сухої речовини та хлорофілу.
IRON 30 CHELATE (ЖЕЛЕЗО 30) — Fe-30, P 2O 5-33, ОЕТФ — Коректор живлення. Має чималий вплив на профілактику та боротьбу з хлорозом, активно впливає на обмін речовин, регулює процеси окиснення та відновлення складних органічних сполук.
MOLYBDENUM 37 CHELATE (МОЛИБДЕН 37) — Mo-35, K2 O-70, P2 O5 -62, ОК, ОЕТФ/ЛК — Коректор живлення. Бере участь у синтезі амінокислот і білків, регулює процес транспірації азоту в рослині.
SULFUR 200 COMPLEX (СЕРА 200) — SO3-200, N-100, Mn-0.8, Fe-1, Cu-0.5, Zn-0.5, B-1, Mo-0.1, Co-0.1, Ni-0.001, OK, ЕДТА, ПАР — Коректор живлення. Регулює синтез вуглеводів і білкового обміну, які неабияк покращують фотосинтезу, інтенсивність дихання рослин, розвиток і будову клітинних стінок, що впливають на міцність і здатність протидіяти впливу негативних чинників.
COPPER 65 CHELATE (МЕДЬ 65) — Cu-64, SO3-80, N-50, ОК, ЛК — Коректор живлення. Регулює синтез вуглеводів і білкового обміну, які неабияк покращують фотосинтезу, інтенсивність дихання рослин, розвиток і будову клітинних стінок, що впливають на міцність і здатність протидіяти впливу негативних чинників.
MANGANESE 55 CHELATE (МАРГАН престиж 55) — Mn-55, SO3-80, N-50, ОК, ЛК — Коректор живлення. Підвищує активність багатьох ферментів, які беруть участь у фотосинтезу, диханні, відновленні нітратів, нітритів і гідроксиломіну.
КОМПЛЕКСНІ МАКРОУДОБУВАННЯ
Це натуральні внутрішньокомплексні сполуки, які є зручним і практичним інструментом для створення основи харчування рослин під час крапельного зрошення й позакореневих підживлень. Висока концентрація та максимальний рівень засвоєння цільових елементів харчування з препарату досягається повною водорозчинністю і високою чистотою добрива. Склад підібраний із розрахунком потенційної сумісності з максимальним асортиментом агрохімічних препаратів.
Комплексні макродобрення — дуже зручні для листового підживлення завдяки низькому значенню електропровідності. Ризик опіку та скручування листя для листового підживлення неможливий, що дає змогу обприскувати за високих концентрацій, а стабільність pH збільшує рухливість мікроелементів у ґрунті. Комплексні макроприлади також стабілізують бакову суміш і збільшують ефективність обприскування пестицидами.
MACRO + Ca (12-0-6-2) BIO COMPLEX- Комплексне основне живлення. Запобігає дефіциту кальцію.
MACRO + Me (30-0-0-3) BIO COMPLEX — Основне харчування. впливає на ріст і розвиток вегетативної маси.
MACRO (0-10-5) BIO COMPLEX — Основне харчування. впливає на ріст і розвиток кореневої системи.MACRO (10-10-10) BIO COMPLEX— Комплексне основне живлення. впливає на ріст і розвиток вегетативної маси.
MACRO (5-15-15) BIO COMPLEX - Комплексне основне живлення. Підвищує зимостійкість, дозрівання, якість продукції.
MAСRO (2-0-36) CHELATE — Основне харчування. Підвищує стійкість рослин до стрес-факторів.
ПЕРЕВАГИ І СПЕЦІФІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ
РЕЗУЛЬТАТ ЗАСТОСУВАННЯ
Склад, г/л:
Цинк (Zn) |
140 |
Калій (К2О) |
90 |
Фосфор(P2O5) |
140 |
Агротехнічні показники:
Щільність, г/л |
1200 |
Ступінь хелатування |
100% |
рН |
8 |
pH робочого розчину |
7 |
Розчинність у воді |
100% |
Хелатальний агент |
ОЕДФ |
Об'єм паковання |
1л* |
10л |
Позакореневе внесення (Підживлення, спільно з добривами та СЗР): |
0,5 л/100 л води |
0,5 л/100 л води |
Корневе внесення |
0,5 л/100 л води |
0,5 л/100 л води |
Крапельне внесення |
0,2 л/1000 л води |
0,2 л/1000 л води |
Загальні рекомендації щодо культур:
Культура |
Фаза розвитку |
л. препарату на 100 л. робочого розчину |
Зернові культури |
Кухіння |
0,5 |
Вихід у трубку |
||
Кукуруза |
4-6 аркушів |
0,75 |
6-8 аркушів |
||
Гречана |
Вітровість |
0,5 |
Рапс |
Вітровість |
0,5 |
Бутонізація |
||
Соняшник |
4-6 пари листя |
0,5 |
Бутонізація |
||
Бобові культури |
5-6 аркушів |
0,5 |
Бутонізація |
||
Цукрова та столова буряк |
4-8 листов |
0,5 |
Змикання в рядах |
||
Картопля |
Вітровість |
0,5 |
Бутонізація |
Норма використання робочого розчину:
польові: 200-250 л / га,
плодово-ягідні, овочеві культури: 300-500 л / га,
сади, виноградники: 500-800 л / га.
* Об'єм кришки каністри 25 мл
Рекомендується застосовувати як окремо, так і в одній баковій суміші з макро- та мікроприладами, гуміновими добривами та біофунгіцидами ТМ «LEAF FORTE» ®.
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Упаковка | |
Упаковка | Пластикова тара |
Об`єм | 10 л |
Користувальницькі характеристики | |
Виробник | LEAF FORTE |