Кошик
18 відгуків

Молибден 37

270 ₴/л

Показати оптові ціни
  • В наявності
  • Оптом і в роздріб
+380 (50) 406-23-02
  • +380 (67) 682-24-02
Молибден 37Молибден 37
270 ₴/л
В наявності
+380 (50) 406-23-02
  • +380 (67) 682-24-02
Молибден 37
Опис
Характеристики
Інформація для замовлення

MOLYBDENUM 37 ( МОЛИБДЕН 37) повністю водорозчинний коректор живлення, який містить у собі хелат молібдену (Мо), сполуки Калія (К) і Фосфора (P) у легкодоступній для рослин формі. Синергія цих унікальних елементів бере участь у синтезі амінокислот і білків, регулює процес транспірації азоту в рослині. Вони відіграють важливу роль у фіксації молекулярного азоту з атмосферою, полуневими та бактеріями, що вільно наявні. Ця унікальна формаляція покращує вуглеводний і фосфорний обмін, синтезу вітамінів і підвищує інтенсивність фотосинтезу.

Макроелементи — це елементи живлення, які рослина засвоює у великій кількості. Вони беруть безпосередню участь в утворенні органічних і неорганічних сполук рослини, які становлять основну масу сухої речовини. Більшою частиною вони представлені в клітинах іонами. Також вони важливі для фізіологічних процесів, як-от: дихання, фотосинтезу, підтримання осмотичного тиску.

Азот — як основа життя є частиною багатьох органічних сполук — амінокислот, амідів і білків, нуклеїнових кислот і їхніх похідних, алкалоїдів, хлорофілу, регуляторів росту, ферментів тощо. Оптимальне азотне харчування культури дає змогу максимально реалізувати її потенціал і отримати високоякісну продукцію.

Фосфор — входить до складу нуклеїнових кислот, нуклеопротеїдів, фосфатидів, сахарозфатів, фітину та лецитину, тобто сполук, що відповідають за спадковість і перенесення генетичної інформації, беруть участь у процесах дихання, біосинтезі складних вуглеводів і в протіканні фотосинтезу. Цей елемент є складовою частиною багатьох макроергічних сполук, як-от АТФ, АДФ і АМФ, які є джерелами енергії в рослинному організмі. Цей елемент мало впливає на накопичення білка в рослинах. Одночасно достатнє фосфорне харчування підвищує частку генеративних органів у загальній біомасі врожаю, збільшує вміст крохмалю в продукції та цукру в коренеплодах, фруктах і овочах. Водночас поліпшується якість волокна в лужних культурах. Дефіцит фосфору призводить до відстоювання рослин у рості та уповільнення процесу отогенезу.

Калій - не входить до складу органічних сполук рослин. Цей елемент у іонній формі контролюється в цитоплазмі та вакуолей, якого немає в ядрі. До 20% калію утримується в клітинах в обмінно-поглинаному стані колоїдами цитоплазми, до 1% — неодмінно поглинають мітохондрії, а основна частина (80%) є в клітинному соку та легко вимивається водою. Калій впливає на гідратацію колоїдів цитоплазми, що допомагає краще утримувати воду та переносити спеку, підвищує зимо- та морозостійкість рослин, а також їхню стійкість до грибкових і вірусних захворювань. Калій підсилює синтез високомолекулярних вуглеводів (целюлози, геміцюлози, пектинових речовин, ксиланинів), що сприяє потовщенню клітинних стінок соломини злаків і підвищенню стійкості до полірування, а в конопель і льоні — покращує якість волокна. Під впливом калію посилюється накопичення крохмалю в полуницях картоплі, сахарози в коренеплодах буряків і цукрів у плодах і овочах. Дефіцит калію порушує метаболізм у рослинах; послаблюється діяльність деяких ферментів, гіршає вуглеводно-білковий обмін, збільшуються втрати цукрів на дихання, що зумовлює утворення щуплого зерна, зниження проростання і життєдіяльності насіння. Недостатнє калійне харчування призводить до збільшення грибкових захворювань і погіршення легкості. У разі хронічного калійного голодування припиняється ріст стебел і міждоузлій, затримується дозрівання зерна та плодів.

Сера – — це основний елемент для збільшення вмісту білків і жирів у сільськогосподарських культурах. Входить до складу білків (амінокислот — метіоніну, цистину та його похідної цистеїну), вітамінів (тіаміну В1 і біотину Н) бере участь у формуванні більшості ферментів, олій, відіграє важливу роль в окисно-відновних реакціях культур. Покращує засвоєння сполук азоту культурами, запобігає утворенню небілкових форм азотистих сполук (нітратів, нітритів та ін.) у товарній продукції, чим і забезпечує її високу екологічність.

Мікроелементи беруть участь у всіх життєво важливих процесах, як-от фотосинтезу, дихання, окисно-відновні процеси, ферментативна діяльність, нуклеїновий і білковий обмін, синтез вітамінів, речовин росту, крім того, регулюють стан протоплазми, надходження іонів тощо. Їх використання в рослинності дає можливість підвищувати врожайність рослин і покращувати якість врожаю завдяки підвищенню вмісту білків, вуглеводів, жирів, вітамінів, мінеральних елементів, поліпшенню якості силосної маси, що має важливе значення в харчуванні тварин.

Водночас мікроелементи проявляють себе як активатори, що пришвидшують біохімічні та фізіологічні процеси, або як регулятори окисно-відновних процесів, тобто є складником або активатором низки ферментів. За оптимального забезпечення мікроелементами рослини краще поглинають із ґрунту інші корисні речовини.

Бор — посилює ріст пилцевих трубочок і проростання пилку, збільшуючи кількість насіння та плодів, покращує вуглеводний обмін і бере участь у білковому та нуклеїновому синтезі. Вважається, що основна фізіологічна роль бору — це регулювання кількості ауксину та фенольних сполук. У разі його дефіциту порушується весь цикл обміну вуглеводів, формування репродуктивних органів, запилення та плодоношення. Дефіцит бору стимулює інтенсивний розвиток хвороб: парші картоплі, гнилі серцевини та сухі гнилі біля коренеплодів, кореневої гнилі капусти, засихання верхівок тюлюну, дуплистості турнепса, відмирання точки росту соняшнику.

Марганець — активує понад 35 ферментів, бере участь у фотосинтезу (фотопродукції кисню в хлоропластах) і синтезі вітамінів С, В, Е, сприяє збільшенню вмісту цукрів і їх відтоку з листя, прискорює ріст рослин і дозрівання насіння.

Мідь — разом із марганцем входить до складу ферментів, які відіграють важливу роль в окисно-відновних процесах. Вони покращують інтенсивність фотосинтезу, сприяють утворенню хлорофілу, позитивно впливають на вуглеводний і азотний обміни, підвищують стійкість рослин проти грибних і бактеріальних захворювань. Під впливом міді збільшується вміст білка в зерні, цукру — у коренеплодах, жиру — у зерні олійних культур.

Цинк в рослинах активує дію ферментів, входить до складу ферментативних систем, що беруть участь у диханні, синтезі білків і ауксинів, підвищує тепло —, густо- і холодостійкість рослин, відіграє важливу роль у регулюванні процесів росту. Достатня забезпеченість рослин Бором підвищує інтенсивність фотосинтезу, покращує вуглеводний і білковий обмін, активує діяльність ферментів, сприятливо впливає на процеси поділу клітин.

Молибден - є незамінним метал-компонентом багатьох ферментів. Він бере участь у вуглеводному, азотному та фосфорному обмінах, синтезі вітамінів і хлорофілу, підвищує інтенсивність фотосинтезу, входить до складу ферменту нітратрідуктази, за участю якого в рослинах відбувається відновлення нітратів до аміаку.

Кобальт - сприятливо впливає на перебіг багатьох фізіологічних процесів, що відбуваються у рослинах. Сприяє фіксації молекулярного азоту бобовими культурами. У рослинах кобальту міститься від 0,01 до 0,6 мг/кг сухої речовини. Кобальт підвищує активність ферментів, сприяє нормальному обміну речовин у рослинах, збільшується вміст хлорофілу, аскорбінової кислоти та білка, підвищує сухостійкість рослин. Найбільше його концентрується в генеративних органах, а також у бульбашках бобових культур.

Нікель — необхідний мікроелемент для рослин. У вищих рослин нікель входить до складу ферменту уреази, який здійснює реакцію розкладання сечовини до аміаку та вуглекислого газу. Показано, що в рослинах, забезпечених нікелем, активність уреази вища та, відповідно, нижче вміст сечовини, порівнюючи з необтяженими ним рослинами. Нікель активує низку ферментів, зокрема — нітратредуктазу, гідрогеназу та інші, чинить стабілізувальний вплив на структуру рибосом, бере участь у переміщенні азоту та забезпеченні ним рослинних тканин.

Зараз особливу актуальність набуває застосування в сільськогосподарському виробництві позакореневого харчування з використанням нових високоефективних добрив, де мікроелементи містяться в хелатних формах (органічна форма, у якій мікроелемент (переважно метал) є у зв'язку з хелатувальним агентом ( переважно органічною кислотою).

Хелати (Chelate — клешня) — — це натуральні або синтетичні внутрішньокомплексні сполуки, які роблять мікроелементи легкодоступними для рослин. У цих металоорганічних комплексах хелатувальний агент міцно утримує іон металу в розчиненому стані хелатного кільця до моменту потрапляння його в рослину.

Ці комплексні сполуки мають цілу низку переваг, й одну з основних з них — це легкодоступність мікроелементів для рослини, тобто поліпшення їхньої засвоюваності (до 96%).

КОМПЛЕКСНІ ХЕЛАТИВНІ МІКРОУДОСУВАННЯ

Інноваційні, натуральні, внутрішньокомплексні хелатні сполуки 3-го покоління, що має у своєму складі ідеально збалансований спектр макро, мікро, мезо елементів в активній формі, необхідних для поліпшення росту та розвитку рослин. Застосовується для оброблення посівного матеріалу, позакореневого та кореневого живлення.

MICRO FIELD CHELATE — універсальне комплексне мікродобриво з амінокислотами для польових культур

MICRO HORTI CHELATE — універсальне комплексне мікродобриво з амінокислотами для овочевих і плодово-ягідних культур.

MICRO DECO CHELATE — універсальне комплексне мікродобрювання з амінокислотами для декоративних культур.

ЗОРНОВНІ CHELATE — спеціальне комплексне мікродобрювання для зернових колосових культур.

КУКУРУЗА CHELATE — спеціальне комплексне мікроприладдя для кукурудзи.

МАСЛИЧНІ CHELATE — спеціальне комплексне мікроприладдя для олійних культур. Комплексне позакореневе живлення.

БОБЛИВІ CHELATE спеціальне комплексне мікроприладдя для бобових культур. Комплексне позакореневе живлення.

ОВОЖНІ CHELATE — спеціальне комплексне мікродобрювання для овочевих культур. Комплексне позакореневе живлення.

 

КОРЕКТОРИ ПИТАНИЯ (МОНОХЕЛАТЫ)

Це прекрасний інструмент у рослинності, який оцінять професіонали. Лінійка цих препаратів відкриває величезне поле можливостей у сфері комбінування елементів живлення як у польових умовах, так і в крапельному орітті ( гідропоніці).

Однією з головних переваг монохелатів є їх стійкість і доступність майже на всіх типах ґрунтів (вони не залежно від pH ґрунтового розчину), а також вони добре себе зарекомендували як профілактичний засіб для запобігання захворювань і фізіологічних стресів рослин

BORON 140 COMPLEX (БОР 140) — В-140, N-60, Mo-0.05, OK pH 9 — Коректор живлення. Регулює синтез вуглеводів, нуклеїнових кислот, забезпечує поділ клітин, ріст вегетативних органів і кореневої системи.

ZINC 80 CHELATE (ЦИНК 80) — Zn-80, P2O5-140, K2O-90, ОЕТФ — Коректор живлення. Якісно бере участь у синтезі гормону росту ауксину та збільшує вміст аскорбінової кислоти, сухої речовини та хлорофілу.

IRON 30 CHELATE (ЖЕЛЕЗО 30) — Fe-30, P 2O 5-33, ОЕТФ — Коректор живлення. Має чималий вплив на профілактику та боротьбу з хлорозом, активно впливає на обмін речовин, регулює процеси окиснення та відновлення складних органічних сполук.

MOLYBDENUM 37 CHELATE (МОЛИБДЕН 37) — Mo-35, K2 O-70, P2 O5 -62, ОК, ОЕТФ/ЛК — Коректор живлення. Бере участь у синтезі амінокислот і білків, регулює процес транспірації азоту в рослині.

SULFUR 200 COMPLEX (СЕРА 200) — SO3-200, N-100, Mn-0.8, Fe-1, Cu-0.5, Zn-0.5, B-1, Mo-0.1, Co-0.1, Ni-0.001, OK, ЕДТА, ПАР — Коректор живлення. Регулює синтез вуглеводів і білкового обміну, які неабияк покращують фотосинтезу, інтенсивність дихання рослин, розвиток і будову клітинних стінок, що впливають на міцність і здатність протидіяти впливу негативних чинників.

COPPER 65 CHELATE (МЕДЬ 65) — Cu-64, SO3-80, N-50, ОК, ЛК — Коректор живлення. Регулює синтез вуглеводів і білкового обміну, які неабияк покращують фотосинтезу, інтенсивність дихання рослин, розвиток і будову клітинних стінок, що впливають на міцність і здатність протидіяти впливу негативних чинників.

MANGANESE 55 CHELATE (МАРГАН престиж 55) — Mn-55, SO3-80, N-50, ОК, ЛК — Коректор живлення. Підвищує активність багатьох ферментів, які беруть участь у фотосинтезу, диханні, відновленні нітратів, нітритів і гідроксиломіну.

КОМПЛЕКСНІ МАКРОУДОБУВАННЯ

Це натуральні внутрішньокомплексні сполуки, які є зручним і практичним інструментом для створення основи харчування рослин під час крапельного зрошення й позакореневих підживлень. Висока концентрація та максимальний рівень засвоєння цільових елементів харчування з препарату досягається повною водорозчинністю і високою чистотою добрива. Склад підібраний із розрахунком потенційної сумісності з максимальним асортиментом агрохімічних препаратів.

Комплексні макродобрення — дуже зручні для листового підживлення завдяки низькому значенню електропровідності. Ризик опіку та скручування листя для листового підживлення неможливий, що дає змогу обприскувати за високих концентрацій, а стабільність pH збільшує рухливість мікроелементів у ґрунті. Комплексні макроприлади також стабілізують бакову суміш і збільшують ефективність обприскування пестицидами.

MACRO + Ca (12-0-6-2) BIO COMPLEX- Комплексне основне живлення. Запобігає дефіциту кальцію.

MACRO + Me (30-0-0-3) BIO COMPLEX — Основне харчування. впливає на ріст і розвиток вегетативної маси.

MACRO (0-10-5) BIO COMPLEX — Основне харчування. впливає на ріст і розвиток кореневої системи.MACRO (10-10-10) BIO COMPLEX— Комплексне основне живлення. впливає на ріст і розвиток вегетативної маси.

MACRO (5-15-15) BIO COMPLEX - Комплексне основне живлення. Підвищує зимостійкість, дозрівання, якість продукції.

MAСRO (2-0-36) CHELATE — Основне харчування. Підвищує стійкість рослин до стрес-факторів.


ПЕРЕВАГИ І СПЕЦІФІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ

  • Унікальною формулою мікроелементів, органічних кислот, амінокислот, фізіологічно активних сполук,вітамінів і фітогормонів
  • швидкістю увімкнення елементів живлення у фізіологічні процеси та реакції,
  • ПАРа зволожувачем (адьювантом) і волого утримувальним агентом,
  • високим рівнем хелатування (100%), де хелатувальний агент — ОЕТФ
  • Хелатувальний агент (ОЕДФ) міцно утримує іон металу в розчинному стані хелатного кільця до моменту потрапляння його в рослину.
  • Добрива 100% розчинні у воді, з оптимальними показниками pH у робочих розчинах. Вони стійкі та доступні на всіх типах ґрунтів (обмеження за pH ґрунтового розчину немає).
  • Всі ці параметри дають ефективну можливість фізіологічно активним елементам проникати в карту рослини та створювати сприятливі чинники для росту та розвитку культури.
  • Висока швидкість вмикання елементів живлення як хелатні з'єднання у фізіологічні процеси та реакції, щодо неорганічних солей (сульфатів)
  • Дослідження довели, що ефективність комплексних хелатних мікроприладів уп'ятеро вища за сульфатів. Відсоток засвоєння рослиною сульфатів становить 20-30%, тоді як хелатів — від 95 до 98%. (Коефіцієнт рентабельності зростає в 5-8 разів.)
  • Збільшена кількість солей металів (сульфатів) є токсичним для рослин. Перевищення норм внесення сульфатів призводить до опіків листя в місцях прямого контакту. А ось хелати не токсичні ні для рослинного, ні для тваринного світу, так само, як і для людей.
  • Рослини здатні засвоювати мікроелементи, які містяться тільки в біологічно активній водорозчинній (рухомій) формі. Найпростішим способом отримання мікроелементу в біологічно активній формі є використання комплексних хелатних мікроудобрень і монохелатних ( кореневе харчування).Дефіцит у харчуванні рослини будь-якого мікроелемента часто пов'язаний із його біологічно неактивною або недоступною для рослин формою. Оскільки ця нерухома форма може бути використана тільки з урахуванням багатьох чинників протікання складних біохімічних процесів у ґрунті, на кшталт добрив, методу внесення, вологості, pH-формалу, температури та перехресних реакцій солей мікроелементів.
  • Хелатні сполуки стійкі та доступні на всіх типах ґрунтів, на відміну від сульфатів, вони не вступають у реакцію з ґрунтовим розчином і не перетворюються на недоступні для рослин сполуки.
  • Ефективність хелатних комплексів і їх важливість для певних культур на різних етапах росту рослин не однакова. Наприклад, комплексні хелатні мікродобрення для овочів особливо ефективні на початкових етапах росту та розвитку. Це пов'язано з тим, що транспірація на цій стадії розвитку недостатня, відбувається повільне оновлення розчину в кореневій зоні. Хелатні комплекси успішно розв'язують і цю проблему.
  • Комплексні хелатні мікродобрення доцільно використовувати не тільки у відкритому, а й закритому ґрунті, особливо — у теплочному господарстві, оскільки, крім описаних вище переваг, вони покращують зав'язуваність плодів і збільшують урожай ранніх овочів.
  • Крім того, їх рекомендується використовувати як профілактичний засіб для запобігання захворюванням і фізіологічним стресам рослин.

 

 

РЕЗУЛЬТАТ ЗАСТОСУВАННЯ

  • Підвищує енергію проростання посівного матеріалу, ріст вегетативної маси та кореневої системи, стійкість до несприятливих зовнішніх чинників;
  • У такий спосіб вдається уникнути іммобілізації поживних речовин, що має місце в разі їхнього внесення в ґрунт унаслідок біологічного поглинання або хімічної преципації;
  • Його можна проводити під час звуження міжряджень і навіть у разі суцільного посіву;
  • Можна використовувати як альтернативу ґрунтовому добриву в разі пересушеного поверхневого шару, а також на засолених, холодних, затоплених водою ґрунтах, тобто в тих випадках, коли проводити кореневе підживлення доцільно;
  • Дає можливість рівномірно розподіляти малі кількості поживних речовин, тому добре підходить для підживлення рослин мікроелементами, підвищує ефективність засвоєння поживних речовин;
  • Підвищує коефіцієнт корисної дії добрив;
  • Дає змогу проводити суто диференціальне харчування рослин у різні фази їх розвитку та в такий спосіб керувати процесом формування врожаю, збільшує кількість зав'язок, плодів і терміни цвітіння;
  • Рослини реагують на таке підживлення набагато швидше, ніж на кореневу. Підвищує коефіцієнт корисної дії добрив;
  • Покращує якісні та кількісні характеристики врожаю, зокрема знижує кількість нітратів у плодах.

Склад, г/л:

Молибден (Мо)

37

Калий (К)

70

Фосфор (Р)

65

 

 

Агротехнічні показники:

Щільність, г/л

1200

Ступінь хелатування

100%

рН

8

pH робочого розчину

7

Розчинність у воді

100%

Хелатальний агент

ОЕДФ/ЛК

 

Об'єм паковання

1л*

10л

Позакореневе внесення (Підживлення, спільно з добривами та СЗР):

0,25 л/100 л води

0,25 л/100 л води

Корневе внесення

0,5 л/100 л води

0,5 л/100 л води

Крапельне внесення

0,2 л/1000 л води

0,2 л/1000 л води

Загальні рекомендації щодо культур:

Культура

Фаза розвитку

л препарату на 100 л робочого розчину

Зернові

2-4 листа

0,25

Вихід у трубку

0,25

Кукуруза

2-4 листа

0,25

6-8 аркушів

0,25

Гречана

3-5 листов

0,25

Бутонізація

0,25

Соняшник

2-3 пари листя

0,25

Бутонізація

0,25

Рапс

2-4 листа

0,25

Відростання (зимовий)

0,25

Розетка

0,25

Бобовий

2-3 потрійних аркуші

0,25

Бутонізація

0,25

Цукрова буряк

2 насінні картки

0,25

Змикання в рядах

0,25

Кормові трави

Цветение

0,25

Відростання (випас, скіс)

0,25

Картопля

2-3 пари справжнього листя

0,25

Бутонізація

0,25

Огірок, томати, перець, кабак, баклажани, кавун, диня, гарбуз.

Розсада — 4-5 листків

0,25

Бутонізація

0,25

Капуста

Розсада — 4-5 листків

0,25

Формування кочана

0,25

Морква

Розсада — 4-5 листків

0,25

Активне формування коренеплода

0,25

Столова буряк

2 насінні картки

0,25

Змикання в рядах

0,25

Цибуля, часник

4 справжні аркуші

0,25

Перед формуванням цибулини

0,25

Зелень

4-6 листа

0,25

6-8 аркушів

0,25

Полуниця, ожина, малина, смородина, крижовик

Бутонізація

0,25

Цветение

0,25

Зав'язування ягід

0,25

Виноград

Відростання

0,25

Цветение

0,25

Формування ягід

0,25

Сімечкові, кісточкові та горіхоплідні дерева

Білий (рожевий) бутон

0,25

Формування зав'язки

0,25

 

Норма застосування робочого розчину:

польові: 200-250 л / га,

плодово-ягідні, овочеві культури: 300-500 л / га,

сади, виноградники: 500-800 л / га.

* Об'єм кришки каністри 25 мл

Рекомендується застосовувати як окремо, так і в одній баковій суміші з макро- та мікроприладами, гуміновими добривами та біофунгіцидами ТМ «LEAF FORTE» ®.

Основні атрибути
Країна виробникУкраїна
Упаковка
УпаковкаПластикова тара
Об`єм10 л
Користувальницькі характеристики
ВиробникLEAF FORTE
  • Ціна: 270 ₴/л

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner